hits

Sammen mot spiseforstyrrelser

♡ ♡ ♡

Ganske nylig var jeg i kontakt med Kvinneguiden angående en sunn fornuft-plakat som de laget har laget i samarbeid med bl.a United Influences, Villa sult og Bonnier for å nevne noen. Spiseforstyrrelser er den mest vanlige psykiske lidelsen blant jenter mellom 13-25 år. I over lengre tid har kjente (og ikke kjente også for så vidt) bloggere fått mye hets for å bidra til et usunt kroppspress. "Det er selvsagt ikke én grunn til at folk får spiseforstyrrelser. Foreldre, kulturen vår, media, reklamebransjen, alle må ta sin del av ansvaret. Men vi kan ikke rå over hva alle andre gjør. Det eneste vi kan rå over er hva vi selv gjør."  Som det så fint sto i mailen jeg mottok. Målet med denne plakaten er å bevisstgjøre flere bloggere med påvirkingen de har på sine følgere/lesere, og det ansvaret som følger med. Og naturligvis unngå at fler unge skal få dårlig forhold med egen kropp. Derfor har de laget "de ti bud" som er visse retningslinjer som vi bloggere skal følge, for å skape mindre kroppspress blant unge. De ti budene finner du under, håper du også vil være en del av dette, og gjøre en forskjell ♥

Ønsker du å være en del av dette selv, så klikk her

1. Unngå å skrive hvor mye du veier, BMI, kaloriinntak, midjemål, armmål og liknende tall.Husk at du har unge lesere som sammenlikner seg med deg.

2. Unngå å være for bastant når du skriver om positive eller negative sider ved en enkelt matvare eller en livsstil. Husk at du skriver fra egen erfaring og ikke er fagperson. Det som er bra for deg er ikke nødvendigvis bra for alle andre.   

3. Bilderedigeringsprogram kan være fint for å justere lys, farger og utsnitt, men unngå å endre kroppsstørrelse eller fasong.

4. Del gjerne mat og treningsinspirasjon, men vær flink til å understreke hvem det er ment for, at ikke alle løper like fort, veier like mye eller i det hele tatt trenger å endre noe. Husk at du ikke har noe kontroll på hvem som leser det du poster på nett. Selv om du har en kjernegruppe faste lesere som kommenterer har du også lesere som er yngre og eldre, friskere og sykere.

5. Fokuser heller på treningsgleden fremfor hvor langt du selv løper og hvor mange repetisjoner du tar. Husk at du ikke trenger å skrive om hver eneste gang du selv trener for å dele treningsinspirasjon. Poster du et treningsopplegg, så presiser hvem det er laget for, og hvem det ikke er laget for.

6. Når du skriver om mat, ta gjerne bilde av matlagingen, bordet eller hele retten, men vær bevisst om du poster bilder som viser størrelsen på din egen porsjon. Vis særlig omtanke om din egen porsjon er liten. Presiser gjerne at du for eksempel forsynte deg flere ganger.

7. Skriv gjerne om klær, men unngå å skrive hvilken klesstørrelse du bruker. Husk at leserne ikke kjenner deg i virkeligheten, og bare gjetter på om deres kropper faktisk er like. Får du spørsmål om størrelsen du bruker i et plagg, svar heller på om du opplever at plagget er lite, stort eller normalt i størrelsen.

8. Vær bevisst på den totale mengden bilder du legger ut der kropp er i fokus. Kropp i biniki er naturlig på en strand, men tenk på omfanget i andre settinger. Vis gjerne hva som er bak fasaden i blant og post realistiske bilder av deg selv.

9. Vær varsom om du deler informasjon om dine egne kosmetiske inngrep. Sett deg inn i hva loven sier om markedsføring av slike inngrep.

10. Hvis du blir kontaktet av lesere som forteller at de er syke eller har det vanskelig, send dem videre til fagpersoner. Mental Helse har en gratis, døgnåpen hjelpetelefon for mennesker som trenger noen å snakke med. Telefonnummeret er 116 123. De som synes det er lettere å skrive kan få skriftlig hjelp på Mental Helses nett-tjeneste sidetmedord.no. Røde Kors har også en egen rådgivningstjeneste for unge, Kors på Halsen. De når du på 800 333 21.

Én kommentar

Heia Mamma

10.11.2016 kl.12:36

Så bra at du engasjerer deg for dette. Er liksom en egen verden dette, sjult fra samfunnet, som det er så lett å bli sugd inn i og ødelagt! 😕😕

Skriv en ny kommentarMitt navn er Gina Bakken, og jeg er ei jente på 20 år fra Lillehammer. Her finner du alt fra hverdagslige ting til annet som jeg interesserer meg for. Håper innholdet faller i smak!


Kontakt
Ginabfblogg@hotmail.com


   
Legg meg til som venn

boyfriend blazer